Utazás
Utazás

Kerülje el a felesleges várakozást a fizetőkapuknál!

Az ENC készülékkel el lehet kerülni a felesleges várakozásokat az autópályán és a készülék beszerzésével és adminisztrációjával Önnek semmi gondja nem fog akadni. Mi már beszereztük a kütyüket és el is juttatjuk az utazás előtt, így nem kell a kapuknál az Önök előtt ügyetlenkedő és lassú közlekedő társak miatt akár órákat várni!

Mi az ENC kütyü?

Az ENC kütyü egy apró rádiós készülék, ami megkönnyíti az autópályás közlekedést Horvátországban. Tulajdonképpen egy érintésmentes útdíj fizető eszköz, ami automatikusan működik. Ezt a kütyüt előre feltöltjük pénzzel és a fizetőkapuknál elégséges csak lassan átgurulni. Nem kell megállni és a lehúzott ablakon keresztül ügyeskedni a bankkártyákkal vagy ami még rosszabb, az aprópénzzel. Az ENC készüléket csak el kell helyezni a szélvédő alá a műszerfalra és az érzékelő egy kis csippanást követően már nyitja a gyorsított ENC sávban lévő sorompót.

Az ENC használat előnyei

 • Gyors áthaladás a ENC kütyüs gépjárműveknek kijelölt kapuk alatt.
 • Nincs felesleges várakozás a készpénzes és bankkártyás sorokban.
 • Előre kiszámítható és rendezhető költség.
 • Forintban rendezhető kiadás, átváltás és banki díjak nélkül.
 • Nem kell sem horvátul sem angolul tudni a használatához.
 • Nem kell megvásárolni a készüléket, azt mi már megtettük.
 • Hogyan kell használni?

  Az ENC kütyü használata roppant egyszerű, ahogy azt az alábbi ábra is mutatja. A fizetőkapuig kérem tartsa a tasakban. (Ennek oka, hogy a hazai kapuknál is csippan, igaz pénzt nem vesz le róla, de meríti az aksit, ha a tasakon kívül van.) A horvát fizetőkaput könnyen fel fogja ismerni, mert rengeteg lassításra felhívó tábla és CESTARINA felirat lesz látható. Keresse jobb oldalon az ENC sávot és fokozatosan lassítson. Vegye elő a tasakból a készüléket és tegye a szélvédő alatti műszerfalra úgy, hogy ne csúszkáljon! Tartson legalább 10 méter távolságot az Ön előtt lévőtől és mikor Ön következik a sorban lassan guruljon a sorompó felé. Egy csippanást fog hallani és felnyílik a sorompó. (Előfordul, hogy ez nem történik meg, ilyenkor egy kicsit meg kell mozgatni a kütyüt az érzékelő doboz irányába, amint fentről lóg lefelé doboz formájában.) Miután átjutott, kérem tegye vissza a kütyüt a tasakba és vezessen óvatosan!
  Címsor hozzáadása-2

  ENC kütyü kölcsönzése előtt olvassa el!

  Az ENC kütyüt...

  olyanok tudják igénybe venni, akik a horvátországi autópálya üzemeltető által meghatározott első gépjármű kategóriába tartozó autókkal rendelkeznek (személyautó). Ebbe az egyes kategóriába tartoznak a kéttengelyes, vontatmányt nem húzó, 1,9 méternél alacsonyabb autók (a tetőcsomagtartó nem számít bele a magasságba).

  Nem mindenhol jó...​

  az ENC kütyü. De mit is jelent ez? Azt jelenti, hogy nem az összes horvátországi autópálya szakaszon lehet használni ezt a készüléket. Miért? Mert több cég üzemeltet autópályát Horvátországban. Azok, akik az Isztriára készülnek, informálódjanak, hogy Rijeka után hogyan a leggyorsabb a kapukon való áthaladás. Akik hozzánk jönnek, ezzel nem kell, hogy foglalkozzanak.

  Az átvétel mehet...

  személyesen, amennyiben Kecskemét vagy Ferihegy megfelel Önnek az átadás helyszíneként. A személyes átadás ingyenes. Egyéb esetbenaz Önhöz legközelebb eső csomagpontot fogjuk használni az oda és visszajuttatáshoz. Ezt előre megbeszéljük és az Ön igényeinek megfelelően küldöm el az ENC kütyüt.

  Kölcsönözzön ENC készüléke a nyári horvátországi utazáshoz és
  guruljon el a tömött sorok mellett!

  "Szeretek ENC készülékkel utazni, mert látom, hogy még a legsimább márciusi út alatt is 20-30 percet tudok spórolni vele. Ez hatványozottan előjön nyáron, amikor turnusváltós napokon többszáz méteres sorokat lehet kikerülni a kütyü adta ENC sávval. Ezt a könnyítést szeretném megadni a vendégeinknek is. Pont ezért tesszük számukra ingyenessé a kölcsönzést." -
  Apartmanus
  Buday Bence
  Panorama Apartmanusa

  Panorama vendégei számára

  Vendégeinek közül bárki igényelheti az ENC készüléket, amennyiben az első kategóriába tartozik a gépjárműve. A kölcsönzés díjmentes. Előre csak az amúgy is fizetendő autópálya díjat kérjük elutalni HUF-os számlaszámra. Amennyiben a személyes átadás nem megoldható, a csomagküldés módját az ügyfél választhatja meg. A küldést mi álljuk, a visszaküldést a vendég.

  Máshová utazók számára

  Az adott heteken vendégeink által fel nem használt ENC készülékeinket is kölcsönbe adjuk. A kölcsönzés díja 5000Ft/alkalom illetve személyes átvételtől eltérő esetben a bérlő fizeti a készülék mindkét irányba történő szállításának a díját is. Továbbá előre fizetendő az autópálya használat díja, amit feltöltünk a készülékre.

  Egyszerű használat, kiszámíthatóság és gyorsabb haladás
  a fizetőkapuknál, mi kell még?

  Hát kérni egy kalkulációt!